Wear

8 redenen om gebruik te maken van Google Wear!

Ben je op zoek naar een nieuw smarthorloge?

In deze blog neem ik je mee in de functionaliteit van het besturingssysteem Google Wear, specifiek voor smarthorloges.

Apparaten koppelen door Bluetooth

Doordat Google Wear gebruik maakt van bluetooth kun je verschillende apparaten koppelen aan je smarthorloge. Je kunt je mobiele telefoon, bluetooth hoofdtelefoon of als je een sporter bent je hartslagmeter koppelen. De meeste horloges hebben deze functie al geïntegreerd in het horloge zelf en hoef je dus niet een aparte hartslagmeter te gebruiken.

Je kunt je horloge ook laten vergrendelen als de verbinding met je telefoon is verbroken.

Smarthorloge verbinden met Wifi

De meeste smarthorloges maken gebruik van Wifi via je mobiel. Maar als de mobiel uit staat kunnen sommige smarthorloges zelf ook verbinding maken met het Wifi netwerk.

Verschillende Thema’s

Het mooie van een smarthorloge ten opzichte van andere horloges is dat je zelf kan bepalen hoe het uurwerk er uit moet zien. Dit kan zowel een digitaal als een analoog uurwerkzijn of allebeide. Je kunt op het internet verschillende zogenoemde thema’s kiezen. Elk thema heeft dan zijn eigen stijl. Op je smarthorloge zelf zijn al verschillende thema’s geïnstalleerd. Maar als je toch nog iets anders wenst te hebben dan kun je op het internet zowel gratis als thema’s vinden. Zo kun je als je toe bent aan een andere look je thema hierop aanpassen en hoef je niet gelijk van horloge te wisselen. De meeste horloges kun je ook voorzien van een andere polsband maar daar ga ik niet verder op in. Mocht je hier meer over willen weten dan raad ik je aan om hierop te gaan Googelen.

Google-assistent

Met Google Wear hoef je niets meer te missen door gebruik te maken van Google-assistent.

Google-assistent beantwoord al je vragen. Door Hey Google te roepen naar je smarthorloge activeer je deze functie en kun je een vraag stellen.

Bijvoorbeeld, wie was de eerste president van de Verenigde Staten. In het scherm van je smart horloge wordt dan het antwoord getoond. Je kan Google-assistent ook persoonlijke vragen stellen. Bijvoorbeeld, wanneer heb ik de volgende afspraak of hoe laat staat de trainingssessie geplant. Ook kun je vragen stellen over het weer. Dan weet je of het verstandig is met de auto te gaan of op de fiets. Ook kun je dan nog beslissen om je buiten activiteiten te verplaatsen en je te richten op binnen activiteiten.

Swipen

Als je gebruik maakt van Google Wear kun je swipen. De meeste smarthorloges hebben hiervoor een touchscreen. Hiermee wordt de functionaliteit van je smarthorloge vergroot.

Door te swipen kun je bijvoorbeeld snel door je agenda bladeren.

Door te swipen kun je al je apps welke geïnstalleerd zijn op je smarthorloge snel oproepen door hierop te tikken met je vinger.

Zo kun je bijvoorbeeld ook snel naar je routebeschrijving van Google Maps en wordt via je horloge je route bepaalt.  Dit is bijvoorbeeld makkelijk als je aan het wandelen bent in onbekend terrein. Zo kun je de weg naar iedere bestemming snel terugvinden.

Een hele makkelijke en nuttige functie is dat je al je inkomende telefoontjes en sms’jes via je horloge kan zien. Zo hoef je niet gelijk je telefoon uit je tas of zak te halen. Komt het op dit moment niet goed uit, dan kun je het telefoongesprek weigeren door middel van je smarthorloge.

Gebruik maken van je pols

Oh ja ik was bijna vergeten te vertellen, in plaats van je vinger te gebruiken kun je ook gebruik maken van je pols. Door je pols te draaien gaat het scherm aan. Dit is bijvoorbeeld makkelijk als je aan het hardlopen bent en je de voortgang bij wilt houden. Als het scherm normaal gedempt is en je vervolgens je pols beweegt zal het scherm oplichten. Mocht je dit niet willen dan kun je er ook voor kiezen om je scherm altijd aan te laten. Dit vergt alleen wel wat meer stroom van je batterij of accu.

Standaard staat de functie van polsgebaren meestal aan. Als deze functie aan staat vergt dit wel wat meer van je batterij. Je kunt er ook voor kiezen om deze functie uit te zetten.

Algemene functies

Wat ook een zeer nuttige functie is van je smarthorloge is vindt mijn telefoon. Je hebt in de haast je telefoon ergens in huis neergelegd en je weet niet meer waar je hem hebt gelaten. Geen probleem! Druk op je smarthorloge gewoon op vindt mijn telefoon en een paar seconden later gaat je telefoon over. Je moet je telefoon natuurlijk wel op geluid hebben staan ander moet je alsnog om je telefoon zoeken.

Veel functies gaan via je smarthorloge maar ook veel functies heb je je mobiel niet bij nodig. Deze applicaties staan op zichzelf en werken onafhankelijk van je mobiel.

Een voorbeeld hiervan is Strava deze applicatie wordt op je telefoon en op je smarthorloge geïnstalleerd. De app wordt gebruikt voor het bijhouden van je sportprestaties. Als je dus gebruik maakt van deze app kun je je telefoon gewoon thuislaten. Zodra je weer thuis bent zal het smarthorloge gaan synchroniseren met je mobiel.

Ook kun je gaan sporten en muziek op zetten via je smarthorloge. Stream je muziek naar je smarthorloge en luister erna onder je dagelijkse beweging of waar dan ook. Je kan dan de muziek bedienen via je smarthorloge door te pauzeren stoppen of naar het volgende nummer te gaan. Ook kun je de muziek luider of zachter zetten met je horloge.

Style en functionaliteit gecombineerd

Met de Armani Smart Watch combineer je style en smartfuncties ineen zeker een aanrader!

Bij het dragen van dit horloge zul je merken dat mensen vaak tegen je zeggen wat voor horloge heb jij daar? De looks van deze horloges zijn echt van de boven categorie, behalve de prijs. Wil je gebruik maken van de looks en smartfuncties die dit horloge biedt kijk dan een in onze winkel. Google Wear OS werkt zowel voor Android als voor de iPhone.

Wij stellen het op prijs als je een reactie plaatst.

Tot de volgende blog!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *