Smitwinkel Polaroid PLD 2080 scheef

Hoe werkt een polaroid zonnebril?

Voordat ik iets over de werking van gepolariseerde zonnebril vertel, vertel ik eerst wanneer een gepolariseerde zonnebril uitkomst biedt.

Als je in de auto rijdt en de zon schijnt op de weg dan heb je vaak last van die vervelende schitteringen, of als je van vissen houdt en je zit aan de kant van de wal te vissen en de zon schijnt in het water dan heb je ook vaak last van die al vervelende schitteringen. Je bent op wintersport en lekker aan skiën opeens breekt de zon door. De zon schittert in de sneeuw je ziet niks meer en je rolt als een sneeuwbal naar beneden. Je zit in de achtertuin, de buren hebben het raam open zodat de zon daarin weerkaats zodat (je raad het al) het zonlicht schittert in je ogen. Als laatste voorbeeld je zit op je balkonnetje van je appartement naar beneden te kijken naar de onderliggende huizen. De zon schijnt op de geglazuurde dakpannen en je ziet niets meer door de enorme schittering.

Als je nu gebruik maakt van een polaroid zonnebril dan zal deze bril de schittering wegnemen. Een gewone zonnebril houdt alleen geheel of gedeeltelijk de UV-straling van het zonlicht tegen.

Gepolariseerde zonnebrillen maken gebruik van een CE-markering. De zonnebrillen hebben daarnaast vaak een cijfer van 0-4. Dit cijfer geeft aan hoeveel de bril de schittering wegneemt. Hoe hoger dit cijfer is des te beter deze bril de schittering wegneemt. Daarnaast wordt de bril ook donkerder zodat hij daardoor ook minder UV-straling doorlaat.

De voordelen van een gepolariseerde bril is dat de bril je ogen beter beschermt dan een gewone zonnebril. Ook zijn de kleuren beter zichtbaar en zie je hierdoor vaak scherper. De bril biedt rust voor je ogen en zijn eventueel op scherpte te maken.

De brillen kunnen ook multifocaal zijn dit houdt in dat je zowel van dichtbij als van veraf een scherp beeld houdt.

Een nadeel van een gepolariserende bril is dat deze wat duurder zijn dan normale zonnebrillen. Daarentegen is de zonnebril een stuk beter voor je ogen en biedt meer comfort dan een gewone zonnebril.

Gepolariseerde zonnebrillen zijn uiteraard ook in onze winkel verkrijgbaar. Kijk gerust een rond.

Ik ga ervanuit dat je nu wat meer te weten bent gekomen over de polarioid zonnebril en alle voordelen die een gepolariseerde zonnebril biedt!

Tot de volgende blog!  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *