SmitWinkel.nl afmetingen zonnebril 2

Zonnebril afmetingen

Nu de zomer is begonnen en de zon weer volop schijnt is het tijd dat je in bezit bent van de juiste zonnebril. Op deze site ben je op het juiste adres om de juiste zonnebril voor jou te vinden. Maar welke maat zonnebril past jouw? En wat als je deze niet fysiek kan passen?  In deze blog zal ik je uitleggen op wat voor manier je tot een juiste keuze komt.

Het is in deze tijd van het jaar van cruciaal belang dat je hier de juiste keuze in maakt zodat je volop kan genieten van de zon en meegaat met de laatste trend.

In onderstaand artikel laat ik je zien hoe een zonnebril vindt die bij je past. Aan de binnenkant van de pootjes van je zonnebril vindt de afmetingen.

De afmetingen bestaan uit 3 cijfers dit kan bijvoorbeeld zijn 58 – 19 – 140.

Afmetingen zonnebril

Deze 3 cijfers houden het volgend in;

  • 58 (mm) is de glasdiameter of breedte;
  • 19 (mm) dit is de brug dit is het stukje dat steunt op de neus en de 2 glazen met elkaar verbindt;
  • 140 (mm) dit is de lengte van de pootjes.
Afmetingen zonnebril

Hoe erachter te komen welke maat bij jou past?

Om erachter te komen welke maat bij jou past kun je een oude zonnebril van jezelf of een zonnebril lenen van een vriend of vriendin. Je past deze en bepaalt voor jezelf hoe deze staat en zit.

Je bekijkt de afmetingen aan de binnenkant van de pootjes en schrijft deze op. Als je vindt dat de lengte van de pootjes nog wat te kort zijn schrijf je bijvoorbeeld op pootjes moeten langer zijn dan 140 mm. Ditzelfde doe je ook bij de glasdiameter en de brug. Als je op een gegeven moment de maat bepaald hebt kun de zonnebril bestellen welke bij jouw past.

Soms komt het voor dat een zonnebril geen afmetingen heeft aan de binnenkant van de pootjes. Dan kun je het beste een meetlint pakken en de ga je de glazen, de brug en de lengtes van de pootjes meten met het meetlint.

Het kan voorkomen dat de afmetingen niet allemaal genoemd zijn op de website maar dat er bijvoorbeeld staat S, M en L. Dit houdt in dat je uit 3 verschillende maten kan kiezen Small, Medium en Large. Om te bepalen wat nou maat S, M of L is kun je gebruik maken van een bankpas. De bankpas is ongeveer even groot als een medium glas. Je houdt de bankpas voor één oog en je maakt een selfie van jezelf of je gaat voor de spiegel staan. Als het de bankpas voor jouw gezicht te groot is heb je een maat S zonnebril nodig. Is de maat van de bankpas precies goed dan heb je een M zonnebril nodig en is de bankpas te klein je raad het al dan heb je een L zonnebril nodig.

Ik hoop dat je hier wat aan wijzer van bent geworden en ik zie je graag bij de volgende blog!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *